Give For Good

Eindejaarsdonaties

Give for Good blog december 2021

22 december 2021

Onderdeel van de kerstgedachte is de eindejaarsdonatie. Heb je al besloten wat of wie je dit jaar een beetje extra wilt steunen? Of ga je voor het eerst een eindejaarsdonatie doen? In deze blog bespreken we onze versie van de kerstgedachte.

De feestmaand december is bij uitstek de maand voor verbinding. Verbinding met jezelf door te reflecteren, doelen te stellen, of tevreden en trots te zijn. Het kan een gevoel van dankbaarheid voor je eigen situatie teweegbrengen. Tegelijkertijd doet december een beroep op verbinding met anderen. Niet alleen met familie en vrienden, maar ook met de mensen die in minder fortuinlijke situaties verkeren dan jij. Dit kunnen mensen zijn die op organisaties leunen voor zorg, diensten, onderzoek of materiaal dat ze zelf niet kunnen regelen. En raad eens? De meeste van deze organisaties leunen op ons. Zij zijn afhankelijk van mensen die doneren. Daarom is doneren niet alleen belangrijk. Het is essentieel.

De behoefte voelen om goed te doen is niet altijd gemakkelijk. Er zijn zoveel goede doelen die het waard zijn om te steunen. Het vereist een sterk besluitvormingsvermogen. Een manier om doneren te benaderen is een vast bedrag te bepalen en dat opzij te zetten voor donaties. Dit bedrag kan bijvoorbeeld worden gedoneerd aan één goed doel of worden verdeeld over een reeks goede doelen voor een eenmalige donatie of gespreide donaties. Men kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld elk jaar van goed doel te veranderen zodat het budget voor donaties verspreid wordt.

Het maken van keuzes kan ten onrechte de nadruk leggen op datgene dat niet gekozen is. Toch is het doen van een donatie onmiskenbaar een goede zaak, zoals de kerstgedachte wil. Het is attent vanaf de eerste cent. Dat is precies het gevoel dat Give for Good wil bereiken. Niet alleen met de eindejaarsdonatie, maar met elke donatie. Sterker nog, Give for Good viert uw donatie door deze duurzaam te vergroten via belegging. Je kunt hier alles lezen over ons beleggingsbeleid.

Doneren gaat dus over dankbare keuzes maken, maar minstens zozeer over het maken van een positieve impact. En je wordt voor beide gevierd! Dat is hoe wij de kerstgedachte zien: “bekijk het altijd van de zonnige kant…”.

Doe jij jouw eindejaarsdonatie met Give for Good? Dat kan hier vanaf €5. Fijne feestdagen!

Milou Peperkamp
Give for Good