Donationer ved årets udgang

Give For Good blog december 2021

22. december 2021

En del af julestemningen er årets sidste donation. Har du allerede besluttet, hvad eller hvem du vil støtte lidt ekstra i år? Eller er det første gang, du giver en donation i slutningen af året? I denne blog vil vi diskutere, hvordan man overholder vores version af julestemningen.

Den festlige december måned er måneden, hvor man forbinder sig på bedste vis. Forbinde sig med sig selv ved at reflektere, sætte sig mål eller være tilfreds og stolt. Det kan aktivere en følelse af taknemmelighed over din egen situation. Samtidig appellerer december til at forbinde sig med andre. Ikke kun med familie og venner, men også med de mennesker, som er i en mindre heldig situation end dig. Det kan være mennesker, som læner sig op ad organisationer for at få pleje, tjenester, forskning eller materialer, som de ikke selv kan skaffe. Og ved du hvad? De fleste af disse organisationer læner sig op ad os. De er afhængige af folk, der giver donationer. Det er derfor, det ikke bare er vigtigt at donere. Det er afgørende.

Det er ikke altid let at føle behov for at gøre noget godt. Der er så mange gode formål, som er værd at støtte. Det kræver nogle stærke beslutningsevner. En måde at gribe det an på er at bestemme et fast beløb og sætte det til side til donationer. Dette beløb kan f.eks. doneres til én sag eller fordeles på en række velgørenhedsorganisationer i en enkelt donation eller forskudte donationer. Man kan også vælge at skifte velgørenhedsorganisation hvert år eller deromkring for at sprede budgettet for donationer.

At træffe valg kan uretfærdigt lægge vægt på dem, der ikke er blevet valgt. Men som julestemningen lægger op til, er det at give en donation umiskendeligt en godt ting. Den er gennemtænkt fra første øre. Det er præcis den følelse, Give For Good sigter mod at opnå. Ikke kun med donationen ved årets udgang, men med hver eneste donation. Og så fejrer Give For Good din donation ved at udvide den bæredygtigt via investering. Du kan læse alt om vores investeringspolitik her.

Så donation handler om at træffe taknemmelige valg, men mindst lige så meget om at gøre en positiv forskel. Og du bliver fejret for begge dele! Det er sådan, vi ser juleånden: "Se altid på den lyse side...".

Giver du din donation i slutningen af året med Give For Good? Det kan du gøre her fra €5. God ferie! 

Milou Peperkamp
Give For Good

da_DKDanmark