Eindejaarsdonaties

Give For Good blog december 2021

22 december 2021

Onderdeel van de kerstgedachte is de eindejaarsdonatie. Heb je al besloten wat of wie je dit jaar extra wilt steunen? Of ga je voor het eerst een eindejaarsdonatie doen? In deze blog bespreken we hoe je je aan onze versie van de kerstgedachte kunt houden.

De feestmaand december is de maand bij uitstek voor verbinding. Je verbinden met jezelf door na te denken, doelen te stellen, of tevreden en trots te zijn. Het kan een gevoel van dankbaarheid voor je eigen situatie activeren. Tegelijkertijd doet december een beroep op verbinding met anderen. Niet alleen met familie en vrienden, maar ook met de mensen die in minder fortuinlijke situaties verkeren dan jij. Dat kunnen mensen zijn die op organisaties leunen voor zorg, diensten, onderzoek of materiaal dat ze zelf niet kunnen regelen. En raad eens? De meeste van deze organisaties leunen op ons. Ze zijn afhankelijk van mensen die doneren. Daarom is doneren niet alleen belangrijk. Het is essentieel.

De behoefte voelen om goed te doen is niet altijd gemakkelijk. Er zijn zoveel goede doelen die de moeite waard zijn om te steunen. Het vereist een aantal sterke besluitvormingsvaardigheden. Een manier om doneren te benaderen is om een vast bedrag te bepalen en dat opzij te zetten voor donaties. Dit bedrag kan bijvoorbeeld gedoneerd worden aan één doel of verdeeld worden over een reeks goede doelen voor een enkele donatie of gespreide donaties. Ook kan men ervoor kiezen om elk jaar of zo van goede doelen te wisselen om het budget voor donaties te spreiden.

Het maken van keuzes kan ten onrechte de nadruk leggen op degenen die niet gekozen zijn. Toch is, zoals de kerstgedachte beoogt, het doen van een donatie onmiskenbaar een goed ding. Het is doordacht vanaf de eerste cent. Dat is precies het gevoel dat Give For Good nastreeft. Niet alleen met de eindejaarsdonatie, maar met elke donatie. Sterker nog, Give For Good viert je donatie door deze duurzaam te vergroten via investeringen. Je kunt alles lezen over ons investeringsbeleid hier.

Doneren gaat dus om het maken van dankbare keuzes, maar minstens evenzeer om het maken van een positieve impact. En je wordt voor beide gevierd! Zo zien wij de kerstgedachte: "bekijk het altijd van de zonnige kant".

Doe jij je eindejaarsdonatie met Give For Good? Dat kun je hier doen vanaf €5. Fijne feestdagen! 

Milou Peperkamp
Give For Good

nl_NLNederland