Donaties aan het einde van het jaar

Give For Good blog december 2021

22 december 2021

Onderdeel van de kerstgedachte is de eindejaarsdonatie. Heb je al besloten wat of wie je dit jaar extra wilt steunen? Of ga je voor het eerst een eindejaarsdonatie doen? In deze blog bespreken we hoe je onze versie van de kerstgedachte kunt naleven.

De feestmaand december is bij uitstek de maand voor verbinding. Verbinding maken met jezelf door te reflecteren, doelen te stellen of tevreden en trots te zijn. Het kan een gevoel van dankbaarheid voor je eigen situatie activeren. Tegelijkertijd appelleert december aan verbinding met anderen. Niet alleen met familie en vrienden, maar ook met de mensen die het minder goed hebben dan jij. Dit kunnen mensen zijn die op organisaties leunen voor zorg, diensten, onderzoek of materiaal dat ze zelf niet kunnen regelen. En raad eens? De meeste van deze organisaties leunen op ons. Ze zijn afhankelijk van mensen die doneren. Daarom is doneren niet alleen belangrijk. Het is essentieel.

De behoefte voelen om goed te doen is niet altijd gemakkelijk. Er zijn zoveel goede doelen die de moeite waard zijn om te steunen. Het vereist sterke besluitvaardigheden. Een manier om te doneren is om een vast bedrag te bepalen en dat opzij te zetten voor donaties. Dit bedrag kan bijvoorbeeld worden gedoneerd aan één goed doel of worden verdeeld over een reeks goede doelen voor een enkele donatie of gespreide donaties. Je kunt er ook voor kiezen om elk jaar van goed doel te wisselen om het budget voor donaties te spreiden.

Het maken van keuzes kan onterecht de nadruk leggen op degenen die niet gekozen zijn. Toch is het doen van een donatie, zoals de kerstgedachte voorschrijft, onmiskenbaar een goed ding. Het is doordacht vanaf de eerste cent. Dat is precies het gevoel dat Give For Good wil bereiken. Niet alleen met de eindejaarsdonatie, maar met elke donatie. Sterker nog, Give For Good viert jouw donatie door deze duurzaam te vergroten door te investeren. Je kunt alles lezen over ons investeringsbeleid hier.

Doneren gaat dus over het maken van dankbare keuzes, maar minstens zoveel over het maken van een positieve impact. En je wordt voor beide gevierd! Zo zien wij de kerstgedachte: "bekijk het altijd van de zonnige kant".

Doe jij je eindejaarsdonatie met Give For Good? Dat kun je hier doen vanaf €5. Fijne feestdagen! 

Milou Peperkamp
Give For Good

nl_BEBelgië (Nederlands)